Nominaties Prijzen Nederlandse Dansdagen bekend

22 mei 2019

De nominaties van de Festivalprijzen zijn bekend! De Nederlandse Dansdagen nodigde afgelopen maand professionals uit het dansveld uit om veelbelovende choreografen, die nog geen structurele subsidie ontvangen, voor deze stimuleringsprijzen voor te dragen. Met de prijs kunnen de winnaars een nieuw werk initiëren en ontwikkelen, dat het volgend jaar tijdens het festival in première gaat.

De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2019: Connor Schumacher, Wubkje Kuindersma en choreografenduo Kim-Jomi Fischer en Marta Alstadsæter. De genomineerden voor de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2019: Cecilia Moisio, Anne Suurendonk en The Ruggeds. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op vrijdagavond 4 oktober.

Begin september, voorafgaande aan het Festival de Nederlandse Dansdagen, presenteren alle genomineerden hun plannen voor een nieuw werk aan de commissies. Na de dialoog met de makers over hun artistieke plannen en cultureel ondernemerschap, zullen de commissies van beide prijzen de winnaars kiezen. De winnaars worden bekend gemaakt tijdens de aankomende editie van het festival, tijdens het Nederlandse Dansdagen Gala op 4 oktober. De prijzen worden geïnvesteerd in nog te creëren werken, die in 2020 tijdens Festival de Nederlandse Dansdagen in première gaan.

De nieuwe voorstelling van Dunja Jocic, winnaar Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2018, zal op 5 oktober tijdens het festival in première gaan. De jongens van 155, winnaar van de Prijs Nederlandse Dansdagen Jong Publiek 2018, zullen tijdens dit festival ook met bijzondere nieuw werk te zien zijn.

Bekijk alle genomineerden in het volledige persbericht, hieronder te downloaden.

© 2019 Nederlandse Dansdagen

Terug naar home